Често задавани въпроси

Научете повече, преди да купите
ВЪПРОСИ

Често задавани въпроси

 • КОЕ ДЪРВО Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ?
  За клиента е много важна твърдостта на дървесината. Колкото дървесината е по-твърда, толкова е по-дълголетна. На пода може да падне тежък предмет, върху него се слагат мебели с остри крачета и на твърди колелца, по него ходят хора с токчета. В резултат остават вдлъбнатини. Но не по-маловажен е и друг показател – а именно стабилността на геометрическите показатели (параметри), как реагира дървото при температурни изменения и влага. Една от най-стабилните в това отношение видове дървесина е тази на дъба. По различни оценки на него се приписва 2/3 от паркетния оборот. Например, букът и габърът имат лоша репутация, на "неустойчива" дървесина.
 • ТРУДНО ЛИ СЕ ПОДДЪРЖА МАСИВЕН ПАРКЕТ?
  Не, лакираният под съдържа няколко пласта UV полиуретанов лак. Това придава твърдост, здравина и гладкост, което го прави много лесен за поддръжка. Не почиствайте с мокър парцал пода. Има много продукти, които са специално предназначени за дървени подове. Масивните паркети най-лесно се поддържат чисти и нови в сравнение с другите подови настилки. Масивният паркет е паркет за цял живот.
 • ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛАГА МАСИВЕН ПАРКЕТ?
  По време на монтажа температурата в помещението не трябва да е по-ниска от 16-18°С. Влажността на въздуха трябва да е в рамките на 45-70 %. Препоръчваме да залепите паркета към пода, като за целта се използват лепила, предназначени за дървени подове.
  При полагане на паркет в помещения, под които има избени или гаражни такива, е необходимо да се предвиди топлинна изолация, за да се избегнат резките температурни разлики, които водят до кондензиране на влага. Влажността на основата не трябва да надвишава 3%СМ (за анхидритни замазки е 0.5%). Влажността на паркета да е (9±2%). След полагане на настилката, абсолютно задължително е ежедневното проветряване на помещенията, за да се избегне така нареченото "запарване" на паркета. Вашият паркетен под ще има безупречно поведение, ако са спазени посочените условия.
Последвайте ни : Fb.| In.